top of page

Minecraft

 

Minecraft er et sandkassespill som ble laget av den svenske spillutvikleren Markus “Notch” Persson, og senere utviklet og publisert av Mojang. Det kreative byggeaspektet i Minecraft lar spilleren bygge bygninger ut av teksturerte blokker i en 3D-generert verden. Andre aspekt ved spillet inkluderer ressurssanking, utforskning, utforming og slossing. 

Spillet kan spilles både i enspiller og i flerspiller, og har tre moduser: Survival, Adventure og Creative. Den første er den mest vanlige der du kan sanke ressurser og bruke ressursene til bygging og laging av utstyr og maskiner. I Adventure kan du ikke knuse blokker, men er vanlig i verdener som laget på forhånd, av mapmakers, der spilleren sloss mot andre spillere, eller må komme seg gjennom en labyrint. I den siste modusen, creative, har du alle rettigheter og får opp en meny med alle klossene som du kan benytte til å bygge. Du får også tilgang til flyging.

Vi jobber mye med det som kalles modifisert minecraft, hvor mange tilleggs- funksjoner blir lagt inn i spillet. Dette medfører at man kan utforske spillet innen flere aspekter som automatisering, programmering og pedagogisk trening. Ved hjelp av dette kan vi starte på vår visjon om å lage spill som kan brukes som verktøy for skolen og samtidig skal gi foreldre og barn mer kvalitetstid sammen.

Spill på forskjellige plattformer har fått negative omtaler fra flere hold siden spill ble allemannseie. Det finnes mange typer spill, og lek og spill har alltid vært i menneskets natur, lenge før elektroniske dataspill så dagens lys.
 
I de siste 10 årene så har spillene blitt større, fått mer innhold, rikere historie, og blitt mer interaktive. Spillere møtes over taletjenester, som Discord, Skype, og Teamspeak, og samles i store spillkonvensjoner, som BlizzCon og MineCon, for å møte andre spillere og personer med felles interesse.

 

Spill som medium kan være både lærerikt og gøy. Mange spill er veldig sosiale, og gir deg nye venner over hele verden, uansett bakgrunn.

bottom of page